Coronapandemin tvingade begravningsbranschen att ställa om och numer är det vanligt att en begravningar sänds digitalt. För många som inte kan närvara fysiskt på en begravning är det en välkommen tjänst. Begravningen är ett sista farväl av den avlidne och viktig för många.

Closeup,Shot,Of,A,Colorful,Casket,In,A,Hearse,OrEn begravning är ett viktigt steg i sorgeprocessen när du har förlorat någon som stått dig nära. Begravningsceremonin är ett sista farväl av den avlidne och att missa den kan vara svårt. På grund av coronapandemin och begränsningen i antalet som fick vara med på en begravning blev det populärt att sända begravningar digitalt. Om du ska ordna en begravning i Borås och vet att alla inte kan komma kan det vara en bra idé att sända begravningen digitalt. Då får alla chansen att säga hej då. Det finns en begravningsbyrå i Borås som du kan anlita för att få hjälp med allt som rör begravningen. Om du har några speciell önskemål kring begravningen kan de hjälpa dig. De är lyhörda och om dina önskemål är praktiskt möjliga hjälper de dig att förverkliga dem. Du bestämmer själv hur mycket du vill att begravningsbyrån ska hjälpa till med.

Begravningen sänds i realtid

En begravning som sänds digitalt kan gästerna följa i realtid ofta från den avlidnes minnessida. Du kan se begravningen på en telefon, läsplatta eller dator. Kvalitén på ljud och bild kan ibland variera beroende på din internetuppkoppling och den utrustningen du har men också på grund av lokalen där begravningen hålls. Oftast är sändningen aktiv under själva begravningen och tas sedan bort. Om det finns personer som vill se begravningen digitalt är det bra att i god tid skicka ut instruktioner för hur det går till. Allt för att undvika missförstånd och att någon missar begravningen.

Digitala begravningar fortsätter att efterfrågas

Begravningen handlar om att hedra den avlidne. Även om restriktionerna har lättat har intresset för digitala begravningar fortsatt. Det är många som efterfrågar tjänsten och för många personer som bor utomlands och inte kan delta på en begravning i Sverige har detta varit en väldigt bra tjänst. Det finns helt plötsligt möjlighet att vara med för att ta farväl av den avlidne.