Det finns gott om sms-lån att tillgå för dig som behöver få hjälp ekonomiskt. Men det finns även gott om oseriösa kreditgivare som du bör se upp med. Att ta ett sms-lån från en trovärdig och seriös kreditgivare är viktigt för att du ska få bättre koll på din ekonomi och slippa obehagliga överraskningar.

Om du letar efter en seriös kreditgivare som kan ge dig ett smslån med bra villkor har du kommit rätt. I den här artikeln får du inte bara hjälp med vad du ska tänka på när du ska ta ett sms-lån, utan även hur du kan gå tillväga för att få bättre ekonomi.

Innan du tar sms-lån – tänk på det här

Pretty,Young,Woman,In,Casual,Light,Clothes,Posing,Isolated,OnEtt sms-lån är ibland bra att ha, men det är ingen lösning på ekonomiska problem. Om du har ekonomiska bekymmer bör du först tänka över om det finns andra sätt för dig att få pengar än att ta ett sms-lån. Kanske kan du jobba mer och minska dina utgifter? Eftersom ett sms-lån används till konsumtion och andra riskfyllda utgifter så är det svårt att få tillbaka pengarna när de väl har spenderats. Dessutom tillkommer en ränta på lånet som gör att du får betala tillbaka betydligt mer än vad du lånade. Tänk även på att vissa kreditgivare tar en UC medan andra inte gör det, vilket påverkar din kreditvärdighet.

Skaffa lån från seriösa aktörer

Mängden kreditgivare som delar ut sms-lån är enorm. Många kreditgivare är bra, men många är också väldigt oseriösa och vill bara ha så mycket pengar av dig som möjligt. Om du ska ta ett sms-lån är det därför viktigt att ta reda på vad kreditgivaren egentligen ska ha för att ge dig lånet. Hur fungerar räntan och hur hög är den? Kommer räntan öka drastiskt om du inte betalar tillbaka lånet inom en viss tid? Kommer kreditgivaren skicka dig till inkasso direkt eller får du betalningspåminnelser om du glömmer betala? Det är några frågor du kan se till att få svar på innan du ansöker om sms-lån. Seriösa kreditgivare bör även vara under tillsyn av Finansinspektionen och Konsumentverket och ska ha tillstånd att bedriva konsumentkrediter.