Det finns många fördelar med en bärbar dator när du arbetar digitalt. Friheten och flexibiliteten lyfts ofta som de främsta faktorerna när du står i valet och kvalet mellan att satsa på en stationär eller en bärbar enhet.

Med en bärbar dator måste du till exempel inte ta dig in till kontoret varje dag, vilket inte bara bidrar till ökad flexibilitet för dig utan också för din arbetsplats. Det är med andra ord en god idé för hela arbetsplatsen att investera i bärbara datorer vilket också ger möjlighet till flexibla arbetsstationer.

Främjar valfrihet

Många arbetsplatser satsar på kontorshotell eller kontorshubbar som ligger nära medarbetarnas hem. Många uppskattar helt enkelt valfriheten som ett flexibelt kontor och en bärbar dator ger.

”Allt fler vill kunna ta datorn under armen” skriver DN om det faktum att det numera säljs betydligt fler bärbara datorer i Sverige än stationära.

Nackdelarna med en stationär dator är att du som arbetstagare blir låst vid platsen där datorn finns. Du blir också låst vid din arbetsplats. Med en bärbar dator är du fri att ta del av möten på andra platser och du kan arbeta där det passar dig. Det finns också möjlighet att i större utsträckning arbeta hemifrån eftersom allt du behöver finns i den bärbara datorn. Både privatpersoner och företag kan hitta begagnade laptops hos Inrego. Självklart är de servade och högkvalitativa, men till ett pris som är förmånligt både för plånboken, arbetsplatsen och planeten. Frihet behöver inte kosta skjortan.