Har din iPhone råkat ut för en olycka? Med lite otur kan bland annat skärmen gå sönder vid ett tapp eller en kraftig stöt. Det lönar sig att reparera istället för att köpa en ny. Förutom att vara billigare är det också bättre för miljön. Väljer du en auktoriserad reparatör av Apple-produkter, ser du till att garantin fortsätter att gälla.

Mobiltelefonen har blivit en av svenskarnas mest uppskattade ägodelar och inte sällan fungerar den också som något av en modeaccessoar. Apples iPhone sticker ut med sin moderna och genomtänkta design. Med ett snyggt mobilskal kan den bli ännu snyggare och även få visst skydd, men den blir långt ifrån oförstörbar. Trots allt ingår mycket glas och som alla vet kan glas krossas eller få sprickor. Varje år drabbas massor av iPhone-ägare och då krävs reparation, gärna en snabb reparation som bara tar en eller ett par dagar.

Varför välja en auktoriserad reparatör?

Apple-produkter kännetecknas av att vara ganska dyra i inköp. Priset beror på den höga kvaliteten och alla funktioner. Därför lönar sig verkligen reparationer. Att reparera en iPhone kostar bara en bråkdel av att köpa en helt ny iPhone. Dessutom går det att kraftigt förlänga livslängden på sin nuvarande iPhone om den får lite service med till exempel ett nytt batteri. När du väljer en auktoriserad servicepartner till Apple, slipper du oroa dig för garantin. Väljer du istället en icke-auktoriserad reparatör kan det bli dyrt och du riskerar att reparationen inte håller måttet. Dock kan det vara ett alternativ i situationer då garantin ändå gått ut.

Vad kostar en iPhone-reparation?

Vanligtvis görs först en noggrann felsökning. I många fall är det inte bara yttre skador på en iPhone, utan risken finns att även interna komponenter har skadats. Att bara byta skärm eller batteri brukar inte vara överdrivet dyrt och ofta går det att komma undan med en tusenlapp eller två. För mer omfattande skador kan en reparation bli ganska dyr, särskilt eftersom auktoriserade reparatörer använder Apples originaldelar för att säkerställa lika hög kvalitet. Samtidigt brukar det ändå vara billigare och givetvis miljövänligare än att köpa nytt. Du bör även tänka på att en reparerad iPhone kan säljas vidare med bra andrahandsvärde när du byter upp dig till en ny modell i framtiden.