Den första mobiltelefonen kom ut på marknaden för allmänhetens bruk omkring 1980-talet, men det var först under 2000-talet som mobiltelefonens populäritet steg i och med de smarta telefonerna och alla dess tillbehör. Och det är inte bara själva mobiltelefonen som har utvecklats från tegelbit till surfplatta, mobiltelefonernas skal har också hängt med – och du kan till och med tillverka dina egna om du vill!

iphone apple telefonAtt smartphones och iPhones är populära råder det ingen tvekan om, och dessa utvecklas ständigt, med nya modeller och applikationer som ska laddas hem. Men samtidigt som telefonerna blir bättre rent tekniskt blir de också mer ömtåliga, vilket gör att man på senaste tiden även storsatsat på utvecklingen av telefonernas tillbehör – vilket inte fanns nästan alls för bara tio år sedan. Men tittar man till exempel hos onlinebutiken Phonelife.se som säljer allt inom mobiltelefoni så hittar man såväl bumpers, skal, plånböcker och fickor för alla typer av moderna telefoner samt en rad andra mobilrelaterade saker. Men snart kommer nog mobilskalet inte bara vara till för att skydda mobilen från stötar och repor. I framtiden kommer mobilskalet göra mycket mer – och framtiden är runt hörnet, det är ett startup-företag i USA beviset på.

Mobilskal som laddar telefonen

Ett startup-företag i USA har uppfunnit ett mobilskal som tar vara på de radiovågor som annars försvinner i etern på ett smart sätt, skriver IDG. Man har nämligen lyckats tillerka mobilskalet så att det ”suger upp” överbliven energi vilket gör att ens mobilbatteri långsamt laddar samtidigt som du använder din telefon – och det är ju smart om något. Men skalet kostar en hel del också, prislappen ligger nämligen på 99 dollar vilket blir omkring 800 kronor och man ska inte tro att batteriet blir helt fulladdat. Uppfinningen laddar bara telefonen med ungefär 30 procent, men under en dag av mycket pillande med telefonen kanske det räcker? Detta företag är heller inte ensamma på marknaden med en lansering av smartare mobilskal, även IKEA är med på banan med sina laddningsbara möbler med tillhörande Qi-skal, som inte är så snygga dock om man ska tro tidningen Macworlds recension av skalen – men de laddar bra!

3 andra smarta tillbehör alla behöver till sin telefon

  • Pekpennan, för att trycka på skärmen bättre
  • Härdat glas som skärmskydd
  • Sportarmband för träningspassen att fästa telefonen i