Om någon undrar vad det är för typ av värld vi lever i så kan det räcka med att ta en snabb titt på omgivningen. Efter några sekunder kommer nog alla fram till att vi lever i ett informationssamhälle där vi alla är mer intresserade av vad vår telefon visar än vem det är vi står bredvid. Även om de äldre telefonerna är bättre än de nya supertelefonerna så är det ingen som skulle välja en Nokia 3310 framför en iPhone S5. Inte självmant i alla fall. Och har du en smartphone och ska köpa en ny är det enkelt och smidigt att panta den på http://pantaluren.se för att få en slant och inte bara ha din gamla telefon liggandes och samla damm hemma.

Lite rolig fakta

Siffror ljuger inte som man så härligt brukar säga. Och visst är det så, och visst får man en väckarklocka när man kan läsa att 80% av väldens befolkning har en mobiltelefon, det finns 5 biljoner telefon i världen varav en biljon är smartphones. Och när man ser på hur vi navänder dem så skyr vi oss inte för att sitta och svara på mail på telefonen. Nästan 90% använder telefonen under hela sin dag.

Ja, som vi ser och som vi märkt så ökar bara användandet av de smarta telefonerna och det här med dödtid är något som länge är förbi. Så hur vi ska och bör förhålla os till våra telefoner är lite upp till var och en, men att gå emot strömmen är svårt. Telefonerna underlättar kommunikation, men gör oss paradoxalt nog även mer instängda och ensamma. Ibland kan det kännas som om vi lever i en falsk social värld genom att vi endast kommunicerar online eller med något medium mellan oss.