Dagens porttelefoner är inte som förr. Numera kan du kombinera dem med andra säkerhetssystem och interagera med övervakningskameror, detektorer och larm. Allt för att företagets säkerhet ska vara så hög som möjligt. Med Sectragons porttelefoner får du den senaste tekniken som även kan kombineras med systemen från förr.

Genom att använda en porttelefon för besökare har du mer koll på vem som kommer in på ditt företag och dina lokaler. Även dina anställda känner sig tryggare eftersom vem som helst inte bara kan komma och gå som de vill. Om du installerar porttelefonen med kamera och larm utökar du tryggheten.

Hur interagera de gamla systemen?

Även om du kanske inte har det mest uppdaterade säkerhetssystemet eller larmet behöver du inte oroa dig för att du måste byta ut allting. De riktigt högkvalitativa porttelefonerna kan interageras och kopplas ihop med äldre larm och passersystem. När du köper ett nytt system som en porttelefon kan du be om att skräddarsy ditt kompletta system av en tekniker från det företaget du köper det ifrån. Viktigt är att du inte kopplar in något så avancerat själv utan ber ett proffs om det. Bygg ut dina system eller uppdatera dem så behövs inte allt bytas ut.

En idé om din verksamhet sitter i samma lokaler som andra företag är att koppla samman och dela på samma porttelefon och säkerhetssystem och få det mer ekonomiskt. Detta kan också vara bra för fastighetsägare som äger flera fastigheter men inte vill använda olika system till olika byggnader.

Koppla till mobiltelefonen – smarta porttelefoner

Både för privat bruk och för företag finns det smarta porttelefoner att koppla upp till din mobiltelefon för att reglera när du inte är på plats. På det viset kan du se vem som vill få tillgång till dina lokaler även om du själv sitter på avstånd. Du kan då svara per telefon, se på kameran vem det är och reglera flödet in och ut ur ditt företag.

 

Ett sådant system är också mindre synligt. Det smälter in bättre i byggnaden eller lokalen utan att den behöver bli så uppenbar.