En del av de som förespråkar Open Source brukar lyfta fram det faktum att programmen är gratis att använda. Men det här stämmer inte alltid. Dessutom är det så att det finns företag som erbjuder hjälp med att skapa sajter eller webbshoppar i program som egentligen är gratis att använda.

Vad är syftet med detta? Och framför allt, kan det vara en bra idé att anlita ett företag som tar betalt för att arbeta i Drupal, WordPress eller något annat CMS som vem som helst kan ladda ned gratis och lagligt? Ja, det kan det. Detta beror faktiskt delvis på en av de stora fördelarna med Open Source-program, som bl.a.

  • Drupal
  • WordPress
  • Joomla
  • Magento

Drupal och WordPress

Till en programvara med öppen källkod är det enkelt att utveckla olika typer av tillägg och moduler, som kan addera eller förbättra funktioner när de fungerar som det är tänkt. Det är dock inte så lätt att veta vilka plug-ins som fungerar och vilka som inte gör det när man är en glad amatör. Därför kan det vara bra att ta hjälp av professionella. Ett annat problem är att de moduler du vill använda kanske inte är kompatibla med varandra, att modul A gör så att modul B inte fungerar ordentligt. Sådana oväntade fel kan man försäkra sig mot genom att anlita en professionell webbyrå. Om det handlar om en kommersiell sajt är det för det mesta en bra investering. Drupal och WordPress är två av de mest använda programvarorna på detta område. Med dessa är det lika lätt att skapa en sajt som det tidigare var om man använde sig av färdiga mallar.

Magento

Det finns även programvaror som är Open Sorce men ändå kostar pengar. Vad ska detta vara bra för? För att förklara kan vi ta det främsta exemplet, e-handelssystemet Magento. Det har utvecklats av ett kommersiellt företag, som säljer det. Det står dock var och en fritt att utveckla moduler och skicka till företaget, som godkänner modulerna. På detta sätt finns det en garant för kvaliteten på de moduler som finns att tillgå.

Över huvud taget är det svårare att bygga en e-handel än en vanlig sajt, eftersom man vill kunna hålla koll på sina intäkter se vilka produkter som säljer bäst. Det här innebär att det krävs en del extra kodning, som kan vara svår att få till. Om du vill komma i kontakt med ett företag som kan hjälpa dig både med Drupal och Magento, klicka här.

Lycklig kvinna med dator