Att vi människor får fantastiska tankar som ploppar upp titt som tätt är inga konstigheter. Det är en helt annan femma om vi väljer att ta tag i någon tanke och utveckla den till en bärande idé som vi i framtiden kanske kan tjäna pengar på. 

Försäljningsstatistik för e-handelEntreprenörsandan i Sverige är stor, men ändå är det många människor som väljer att inte göra något med sina idéer utan bara ha dem liggandes som guppande sköna drömmar. Nu, i takt med att internet växer sig större och som en självklarhet i de flesta människors liv och att vi ständigt är uppkopplade blir det bara enklare att både söka information online och även att befinna sig online för att visa upp sina produkter. Nu behöver man inte hyra en fysisk butik för sina saker utan du kan enkelt testa din idé om den är hållbar genom att starta upp en sajt. Få hjälp av Starweb om kodning är av för stor vetenskap. För om du har en bra domän och enkelt kan lägga upp ditt sortiment är det en spännande resa att se vad som händer – och hur mycket har du att förlora om du vänder på det. Genom att starta upp en webbshop kan du ha kvar ditt vanliga jobb som ger dig inkomst. Men, självklart är det en skillnad på e-handlare och framgångsrika e-handlare.

Låt ambitionsnivån styra

Vad du måste tänka på är att utgå från dig själv och hur mycket tid och kraft du är beredd på att lägga ner. Fundera över om du i framtiden kan tänkas behöva säga upp dig, hur mycket pengar du kan dra in och vad du kan tänkas ha för utgifter. Ta kontakt med arbetsförmedlingen om hur du går vidare. Vad som kan vara viktigt är att börja i liten skala för att jobba dig uppåt. Det värsta är att ta sig vatten över huvudet och sedan drunkna i att det blir för mycket. Simma på lugnt och försök att se horisonten och skattkistan.