En trend som är starkare än någonsin är att både köpa och sälja begagnade telefoner, och har man rätt sorts mobil att sälja så kan man tjäna riktigt bra pengar – något som även telefontillverkarna lagt märke till och nu ger sig in på andrahandsmarknaden de också.

mobil-ritadÄr man på jakt efter en telefon till ett bra pris så hittas begagnade mobiler hos iElektronik bland annat, och där kan den som har ett öga för teknik verkligen göra riktiga klipp. Vad som nämligen är den senaste elektroniktrenden är att köpa och sälja begagnade telefoner och tjäna en slant på detta i processen – men det gäller att du satsar på rätt kort. Något som till exempel tidningen PC för alla skriver om är att man ska se upp för oseriösa aktörer på andrahandsmarknaden och inte låta sig luras av fin avkastning. Så innan du säljer din telefon i hopp om att tjäna en slant på den finns en del saker att tänka på. Något som teknik- och telefontidningen Mobil.se bland annat tipsar om är att alltid begära kvitton, betala med säker betalning vid köp och också kontrollera vem säljaren eller köparen faktiskt är och likaså om det handlar om att sälja till eller köpa från ett företag.

Även de telefontillverkarna hakar på trenden

Något som starkt tyder på att trenden med begagnade telefoner verkligen är hetare än någonsin är att till och med de etablerade telefontillverkarna numera ägnar sig åt denna typ av försäljning. Vad till exempel ComputerSweden skriver är att en som kommer ge sig in på andrahandsmarknaden nu inom kort är Samsung som nästa år kommer lansera ett nytt sätt för konsumenter att lämna in sina telefoner till dem för uppdatering och vidare försäljning av deras lurar. Och enligt tidningen så är detta heller inte så konstigt med tanke på att rapporter för i år visar att den begagnade smartphoneförsäljningen ökat med 50 procent och under nästa år räknas denna marknad omsätta hela 143 miljarder kronor globalt – och man väntar att närmare 120 miljoner begagnade smartphones kommer att byta ägare.