Nyligen har en kvinna i USA dömts till att inte få äga en mobiltelefon på två år. Detta blev hon dömd till efter att ha pratat i telefon när hon körde bil, vilket kostade en annan människa livet.

Nästan alla i dagens samhälle äger en mobiltelefon och det har blivit allt svårare att klara sig utan en. Många skulle förmodligen inte klara sig en dag utan sin käraste ägodel och vi har på gott och ont blivit besatta av våra mobiler. Det goda i det hela är att vi får tillgång till en massa saker och livet blir mycket enklare, men det leder också till att man ibland inte stannar upp och till och med kan orsaka någon skada. Tänk att leva ett par år utan mobiltelefonen, när den har varit ens ständiga följeslagare så länge. Detta har en kvinna i USA fått testa på efter att hon pratat i sin mobiltelefon när hon körde och råkade köra på en cyklist som dog av skadorna.

Fick ovanlig påföljd

Här kan man läsa mer om fallet och en del i straffet som hon fick i domstolen var asmartphone-mobiltt hon måste klara sig utan sin mobiltelefon i två år. Förutom detta döms hon till 90 dagars fängelse, 100 000 kronor i skadestånd och två års skyddstillsyn. Domaren valde dock att även ge henne en annan påföljd och det var alltså att hon inte fick använda en mobiltelefon eller någon annan typ av portabel och elektronisk enhet på två år. Domaren tyckte helt enkelt att hon inte hade rätt till att ha en mobiltelefon eftersom hon uppenbarligen inte kunde sköta det. Enligt källor var det maken till kvinnan som blev påkörd som föreslog det här lite ovanliga straffet. Varför domaren valde att haka på det till en början var för att han ville avskräcka andra från att göra samma misstag som den dömda kvinnan.