Tekniken slutar aldrig att fascinera oss. Steve Jobs överraskade med varje ny modell som togs fram och nu är vi inne i en tid då vi ska skapa fullt fungerande ting med endast en skrivare.

Vart är världen på väg  kan en fråga sig när man läser artikeln i Metro om Jim Smith som lyckats bygga en färggrann kajak med endast en 3D-skrivare och 490 skruvar.

28 delar på 42 dagar

Ja det tog 42 dagar för Jim att få sin kajak färdig. En kajak som passar perfekt att åka ut på vattnet med. Kajaken skrevs ut för att vara anpassad till Jim och det enda han behövde göra var att sätta samman de 28 olika delarna. I denna video får du se hur det gick till när man skred till verket.

Framtiden?

Jim är utbildad ingenjör så detta bygge passar nog inte alla. Men vi vet att snart kommer det finnas en skrivare i allas hem. Vem vet, kanske kommer det här med 3d-skrivare vara saken som tog död på konsumtionen? Men vad vi vet är att det troligen aldrig kommer gå att laga trasiga saker utan bara att skriva ut nya. Så iphonereparationer.se kommer leva kvar och du kan tryggt få din mobil lagad – även om det skulle vara så att du skrivit ut ett alldeles eget skal.

Kanske kommer denna skrivare få oss att plocka fram kreativiteten i oss och börja designa själv. Det individuella vårmodet 2020 kanske? Oroväckande är dock att då det går att skriva ut allt möjligt så går det även att skriva ut vapen. Så, med kraftfull teknik får vi hoppas att vi människor behåller våra värderingar på vad som är rätt och vad som är fel.

Klicka på bilden för att komma till telefonerna